Veilig modelvliegen

Het is van belang dat modelvliegers de veiligheid in acht nemen. Lid zijn van MVC Pegasus betekend dat men zich aantoonbaar houdt aan de regels vastgelegd in de Regeling Modelvliegen en het Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport (BVM)van de KNVvL.

Nieuwe leden van MVC Pegasus verklaren bij inschrijving dat zij zich aantoonbaar zullen houden aan de genoemde wet en regelgeving. Het bestuur van MVC Pegasus houdt de leden periodiek op de hoogte van veranderingen op het gebied van veiligheid, wet en regelgeving.

Bij de instructie voor de veiligheidsbrevetten wordt aandacht besteed aan de veiligheidsaspecten en wet en regelgeving op het gebied van het modelvliegen. Op het veld is het van belang dat wij elkaar kunnen en mogen aanspreken op veilig gedrag en ons houden aan de overeengekomen regels.

MVC Pegasus sluit met dit beleid aan bij het veiligheidsbeleid van de KNVvL.

De KNVvL is een belangrijke gesprekspartner met overheid en andere belanghebbende om de belangen voor de (model)vliegsport zo goed mogelijk te verdedigen en te waarborgen.

Door ons te houden aan bovengenoemde regelgeving dragen we er in bij dat de KNVvL dit werk voor ons kan blijven doen.

Naast de veiligheid voor piloten en publiek beoogd de KNVvL ook een goed veiligheidsbeleid te voeren om een betrouwbare gesprekspartner te zijn voor de overheid.

FacebookyoutubeFacebookyoutube