Welkom bij MVC Pegasus

Modelvliegclub Pegasus is een modelvliegvereniging voor Oostelijk West Friesland. Onze vereniging heeft ruim 50 leden. Alle takken van de modelvliegsport worden bij ons beoefend. Modelvliegen is een sport die door jong en oud beoefend kan worden. Het besturen van een modelvliegtuig is voor velen een jongensdroom die uitgekomen is. Als nieuwe vliegers voor de eerste keer, onder begeleiding van een ervaren piloot, hun zelfgebouwde model besturen, kun je vaak aan het gezicht van de nieuwe vlieger zien dat we er weer een lotgenoot bij hebben. Iemand die vaak voor de rest van zijn leven verslaafd is aan de modelvliegsport.

De vele facetten van de modelvliegsport maken het tot een interessante hobby. Voor de een is het bouwen van een schaalmodel, dat uiteindelijk ook echt vliegt, een mooie uitdaging. Terwijl de ander zich toelegt op het vliegen van geavanceerde kunstvluchten. Ook bij de keuze van een model heeft ieder zijn eigen voorkeur. Er wordt bij Pegasus gevlogen met vliegtuig modellen voorzien van brandstof of elektromotor, met zweefvliegtuigen, helikopters en met multikopters.

Met het zweefvliegtuig "De Suprois" (ontwikkelt door onze clubgenoot Johannes Weinzierl) vliegen wij regelmatig onderling wedstrijden.

De Surprois

Wij vliegen vanaf een veld gelegen tussen de Rikkert en Elsenburg in de Gemeente Enkhuizen. De opgang naar het veld is een dam nabij Elsenburg 8E te Enkhuizen. De ingang is herkenbaar aan een bord met ons logo.

De omvang van ons veld maakt het landen en opstijgen ook voor de minder ervaren piloten mogelijk. U kunt ons veld bekijken op de 360º panoramafoto.

Op maandag avonden wordt er les gegeven, u bent dan ook welkom om te komen kijken en misschien wilt u ook wel proberen te vliegen met een van onze instructeurs. Wij maken gebruik van een leraar/ leerling systeem waarbij er gebruik gemaakt wordt van twee zenders. Zolang het 's avonds licht is en als het weer het toelaat wordt er op maandag avond gevlogen. Leden met een brevet kunnen ook op andere tijden vliegen.

MVC Pegasus is aangesloten bij de KNVvL de overkoepelende organisatie voor alle luchtvaartsporten en luchtvaarthobby's in Nederland. Wij vallen onder de afdeling modelvliegsport. Klik op het logo om naar de site van de KNVvL te gaan.

Voor contact met ons secretariaat Klik hier

FacebookyoutubeFacebookyoutube